Pàgina d'inici > Lluites > El diari El País sembla un diari d'oposició veneçolà

El diari El País sembla un diari d'oposició veneçolà

El periodista espanyol Fernando Casado va explicar “acostuma a publicar cada dia, prenent un espectre dels dos últims mesos, 2,5 notícies en la seva versió digital sobre Veneçuela com oposicio.
www.kaosenlared.net/noticia/diario-pais-parece-periodico-oposicion-venezolano

El diari El País d’Espanya “sembla que és un diari d’oposició de Veneçuela”, va afirmar aquest dissabte el periodista espanyol i assessor del Ministeri del Poder Popular per a la Comunicació i la Informació (Mincio), Fernando Casado.

Entrevistat per l’Agència Bolivariana de Notícies (ABN), el comunicador va explicar que el matí europeu “acostuma a publicar cada dia, prenent un espectre dels dos últims mesos, 2,5 notícies en la seva versió digital sobre Veneçuela”.

La justificació d’aquesta situació, es deu al fet que hi ha “una agenda molt ben determinada, que és donar als seus lectors una impressió d’allò més negativa de Veneçuela. És una visió distorsionada del que passa a Veneçuela i també enfocada a la figura del president Chávez, perquè se l’ha de demonitzar”, va manifestar Casado.

En el marc de la Conferència Internacional “Revolució i Intervenció a Amèrica Llatina” i del fòrum “Pobles en lluita contra el terrorisme mediàtic”, que es porten a terme al Teatre Teresa Carreño i que finalitzen aquest dissabte, el periodista espanyol va ressaltar la realització d’aquestes instàncies de participació “perquè va venir gent de molts llocs i amb moltes idees que comparteixen, que les fan públiques”.

Al referir-se als mitjans de comunicació d’Europa que emprenen una guerra mediàtica, Casado va exemplificar que en el cas de la sèrie Els Simpsons es deia que des de Veneçuela hi va haver una censura, fet “que va ser una mentida, però que va ser una manera de reflectir en els mitjans de comunicació l’autoritarisme, que intenten des d’una matriu d’opinió falsa”.

Entre les mentides manipulades pels grans conglomerats de la comunicació, el periodista espanyol va assenyalar el cas de l’informe d’Interpol dels suposats ordinadors del canceller de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (Farc), Raúl Reyes, assassinat el març passat.

En aquest fet “es va interpretar com a prova que existien vincles entre les FARC i el govern Bolivarià de Veneçuela, que també és una gran mentida”, va remarcar.

Casado va expressar que els diaris El País i The Washington Post, dels Estats Units, “van tenir accés, ves a saber com, a informació dels ordinadors de Raúl Reyes” i que aquestes notícies emeses, van permetre que en molts altres països prenguessin això “com quelcom veritable “.

Tots dos diaris “acusaven, jugant un paper de jutges, i aferrant-se a les tesis de l’Estat colombià. Ells asseguraven que existien aquests vincles i en aquest exemple hi ha una fluïdesa d’informació i coordinació gairebé predeterminada en els principals diaris, que després té les seves conseqüències en els mitjans audiovisuals”, va assenyalar el comunicador.

Després de la publicació d’aquest informe, el representant del Departament d’Estat per a Amèrica Llatina, Thomas Shanonn, va dir que els resultats parlaven per ells mateixos, “però que ara s’havia d’analitzar quin era el contingut exacte d’allò que apareixia als ordinadors, perquè gràcies al treball del New York Times, The Washington Post i El País ja hi havia proves fefaents de la veracitat de que existeixen vincles entre el govern veneçolà i les FARC “, detalla Casado per mostrar el teixit mediàtic per tergiversar un tema puntual.

“L’altre exemple són les darreres gires del president a Rússia, que es van convertir en motiu per denunciar una cursa armamentística fomentada des de Veneçuela, argument completament ridícul”, va destacar el periodista espanyol.

Veneçuela es troba en el quart lloc dels països d’Amèrica Llatina que adquireix armament, que dedica només l’1% del seu Producte Interior Brut (PIB), mentre que la mitjana a llatinoamèrica és de l’1,17%, va remarcar Casado.

“Intentar demostrar que Veneçuela és un país bel·licista i armat fins les dents, és una fal·làcia mediàtica”, va finalitzar el comunicador.

Categories:Lluites
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari