Pàgina d'inici > Tecno > Crema el cervell

Crema el cervell

13 Abril 2010

Com amb els transgènics, l’amiant i allò nuclear, els interessos econòmics prevalen sobre la salut de la gent.

El grup BioInitiative va publicar el 2007 un informe sobre els efectes de les ones electromagnètiques sobre la nostra biologia, recopilant centenars de treballs científics publicats sobre aquest assumpte. [1] El treball d’aquests científics i experts en salut pública independents presenta les proves dels impactes sobre la salut de les ones electromagnètiques de les tecnologies sense fils: GSM i UMTS per a la telefonia, Wi-Fi, WiMax, BlueTooth per a la informàtica, etc.

* Poden causar leucèmia infantil.
* Poden causar tumors cerebrals i neurinoma de l’acústic (un tumor que s’origina al conducte auditiu intern).
* Són un factor de risc per al càncer de mama.
* Són un factor de risc per a la malaltia d’Alzheimer.
* Afecten l’activitat elèctrica del cervell.
* Poden danyar l’ADN.
* Poden pertorbar el sistema immunològic i causar reaccions inflamatòries, reaccions al·lèrgiques o canvis en funcions immunològiques normals.         

Hi ha proves que els límits actuals d’intensitat de les reglamentacions estatals i internacionals són perillosos i inadequats. Primer, perquè van ser determinats segons els consells d’experts i enginyers de les empreses de telefonia i quan se sabia molts menys del seu impacte sobre la salut. Segon, perquè tenen en compte només els efectes tèrmics de les ones, és a dir l’escalfament que produeixen sobre els nostres cossos (funcionant a la manera d’un microones). Però ara se sap que a més dels efectes tèrmics, que es relacionen directament amb la intensitat de l’energia de les ones, hi ha també efectes no tèrmics, que tenen a veure amb les seves freqüències, la seva informació i altres característiques, fins i tot a intensitats molt baixes. I finalment, perquè no tenen en compte les possibilitats d’impacte a llarg termini d’una exposició a aquestes ones durant anys o dècades.

Nombroses persones vivint a la vora d’antenes de telefonia mòbil es queixen des de fa anys de molèsties i problemes de salut: insomni, fatiga, mal de cap, vertigen, falta de concentració, problemes de memòria, problemes d’equilibri i orientació, brunzits i dificultats en fer diverses coses alhora. Diverses associacions denuncien aquests fets, pressionen els governs per modificar els límits legals d’emissió de les antenes, intenten educar les persones sobre millors condicions d’ús dels aparells i donen suport legal a les víctimes en els seus judicis contra els operadors.

A França, el febrer del 2009, per primera vegada un jutge va condemnar l’operador Bouygues Telecom a desmuntar unes antenes que perjudicaven a uns veïns de Tassin-la-Demi-Lune, a prop de Lió. [2] El jutge va invocar el «principi de precaució» perquè no va ser demostrada la innocuïtat de les ones, específicament dels efectes no tèrmics, i va recolzar la seva sentència en les diverses declaracions de científics i metges publicades des de fa més de deu anys. [3]

A l’estat espanyol, el desembre del 2009, el municipi de Leganés va aprovar una ordenança capdavantera que limita les emissions de les antenes de telefonia mòbil al nivell de 0,1 microvats per centímetre quadrat, el valor recomanat per la comunitat científica. L’ajuntament pretén així que les emissions siguin 4.000 vegades menors que les de la resta de l’estat. [4]

De Quema tu móvil

Anuncis
Categories:Tecno
%d bloggers like this: