Pàgina d'inici > Cabanyal > Comunicats de la Plataforma Salvem el Cabanyal i de la Unió de Periodistes Valencians

Comunicats de la Plataforma Salvem el Cabanyal i de la Unió de Periodistes Valencians

8 Abril 2010

La Plataforma i els veïns del Cabanyal som objecte de violència per part de l’Ajuntament i de la Delegació de Govern

8 abril, 2010.   Més videos

La Plataforma Salvem el Cabanyal és un moviment ciutadà per a la defensa del patrimoni de tothom, per mitjans legals, i que condemna amb fermesa la violència.

Denunciem que una vegada més hem estat víctimes de la dictadura del Partit Popular de València, que intenta justificar els enderrocs al nostre barri, quan estem pendents d’un procés judicial que, en poc temps, podria resoldre’s.

La Plataforma Salvem el Cabanyal està desconcertada i indignada, després de 12 anys de recursos judicials i després de la sentència del Tribunal Suprem i l’Ordre Ministerial, que suspèn l’execució del PEPRI, per espoli.

Està setmana hem hagut de vore com la policia local, a les ordres de l’ajuntament i personalment pel Regidor Domínguez, destrueixen acceleradament el nostre patrimoni, i com la policia nacional a les ordres de la Delegació de Govern ens agredeix amb brutalitat inusitada.

Ens sentim abandonats per la Delegació i Sots-Delegació del Govern d’Espanya que només han defensat les actituds dictatorials del PP a l’enviar els antiavalots a protegir la innecessària decisió dels dictadors en lloc de protegir els ciutadans.

El que diferencia una policia en un règim democràtic, a una policia en un règim dictatorial, és la consideració que la policia té de la ciutadania, de la seua integritat física i dels seus drets fonamentals. La policia nacional i municipal, avui s’han comportat com una policia dictatorial com es pot vore en tots els vídeos publicats pels mitjans de comunicació.

Aquestes són les raons per les quals demanem responsabilitats a la Delegació de Govern i a l’Ajuntament, per no saber administrar els recursos policials de seguretat ciutadana que hem posat tots a les seues mans. Per aquestes raons el Delegat del Govern i el Subdelegat haurien de presentar immediatament la seua dimissió.

Per la seua banda el Partit Popular com a partit antidemocràtic, que és, no hauria de tenir a les seves mans l’administració dels interessos generals.

El Partit Popular utilitza el poder que el sistema democràtic posa a les seues mans per satisfer els seus interessos particulars i els seus compromisos amb els grups econòmics que els financen il·legalment per ajudar-los a perpetuar-se en el poder.

LA UNIÓ DE PERIODISTES CONDEMNA L’ACTUACIÓ POLICIAL AL CABANYAL

La Unió de Periodistes Valencians condemna de manera rotunda l’actitud de la Policia Nacional durant els esdeveniments d’aquest matí al barri d’ El Cabanyal de València.
En una càrrega policial contra els manifestants, la policia ha atacat de forma indiscriminada als periodistes que estaven cobrint la notícia. Els professionals de la informació, alguns del quals han rebut cops i han vist danyat el seu material de faena, estaven exercint la seua tasca d’informar i en cap cas podien ser confosos per les forces de l’ordre ni impedien el treball del agents. A més a més, en els dies previs, en que també s’han produït incidents a la zona, la policia ha demanat reiteradament identificacions professionals als periodistes.

La Unió de Periodistes recorda que els agents de les Forces de Seguretat de l’Estat no sols no poden interferir en la tasca dels periodistes, si no que, a més, tenen l’obligació de “protegir el lliure exercici dels drets i llibertats dels ciutadans” (article 11 de la Llei de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat), drets constitucionals que emparen també el dret dels periodistes en l’exercici del seu treball. Mai no poden impedir ni prohibir de fer fotografies o prendre imatges, ni menys imputar un delicte de desobediència fent ús de l’autoritat, ja que l’ordre seria injusta, acció que, segons testimonis recollits per la Unió de Periodistes han intentat alguns agents.

La Unió de Periodistes, al marge del rebuig dels fets, expressa la seua solidaritat amb els companys afectats i posa a la seua disposició els seus serveis jurídics per si cal emprendre mesures per exigir responsabilitats. D’igual manera, demanem al delegat del Govern, Ricardo Peralta, explicacions clares sobre els fets i una disculpa  per una actuació desproporcionada.
Finalment la Unió de Periodistes també condemna l’actitud d’alguns manifestants incontrolats que han llançat objectes, posant en perill la integritat física de tots els qui estaven a la zona, inclosos alguns companys que han patit impactes. L’organització recolza i es posa a disposició de tots els informadors afectats.

València, 08 d’abril de 2010

Anuncis
Categories:Cabanyal
%d bloggers like this: