Pàgina d'inici > Lluites, Tecno > Els governs faciliten la feina als cràckers

Els governs faciliten la feina als cràckers

20 febrer 2010

[He canviat hàcker per cràcker perquè segons Stallman en una entrevista al setmanari El Temps núm. 1.340, els que trenquen la seguretat informàtica se’ls hi ha de dir cràquers i no hàckers que és ben bé una altra cosa, i el raonament que fa per això, em sembla bo]
Darrerament va ser notícia la polèmica encetada arran del fet que cràckers xinesos al servei del seu govern  (corsaris?) es van introduir al sistema de Google.
Tot i les friccions diplomàtiques entre els EUA i la Xina provocades per aquest fet, la realitat és que el govern dels EUA ha ajudat -encara que indirectament- a la consecució d’aquest atac informàtic.
Per tal de complir amb ordres del govern EUA, Google va crear un sistema d’accés de porta del darrere als comptes de correu gmail. Aquesta característica és allò que els cràckers xinesos han aprofitat per obtenir l’accés.
El control social i polític però, no és exclusiva dels EUA ni de la Xina. Governs democràtics de tot el món s’afanyen a aprovar lleis que donen als seus serveis de seguretat poders per a la vigilància a internet. S’invoca el terrorisme per convèncer l’opinió pública d’aquesta necessitat. Als següents enllaços es poden comprovar els casos de Suècia, Canadà i el Regne Unit. És l’ús de la por al servei del control social i polític.

Aquestes lleis però, no només atempten contra la llibertat i la privacitat a la xarxa en eixe sentit, sinó que també perjudiquen força a tota la gent que té diners als bancs, ja que aquestes portes del darrere que faciliten que els governs ens puguen espiar, al mateix temps faciliten la feina a aquells cràckers que es dediquen a buidar comptes corrents aliens.

Redactat basat en un article de cnn.com

Anuncis
Categories:Lluites, Tecno
%d bloggers like this: