Pàgina d'inici > D'allò > El rei cigala fora de concurs

El rei cigala fora de concurs

La família de la nena L.C. està sent investigada per l’Audiència Nacional per un possible delicte d’injúries al rei. El dibuix titulat “El rey cigarra cara el sol y el pueblo hormiga bajo el sol” és el causant d’aquesta investigació. L.C. va participar com altres nens de la seua escola al concurs anual “Què és un rei per a tu?”. Després d’observar el dibuix un dels seus professors, membre de Manos Limpias, va decidir cursar una denúncia a la Guàrdia Civil per maltractaments a la nena per part d’uns pares pervertits i “rojos”. Un cop analitzada l’obra de L.C. , la G.C. va pensar que era constitutiva de delicte, en ser menor la criatura i al creure que havia estat induïda pels seus progenitors, van procedir a investigar, arribant el cas a la A.N.el_rey_cigarra
L. C., de 8 anys, és filla d’un aturat de 55 anys; la prestació s’esgota demà dia 24, onomàstica del monarca per a més inri, i d’una treballadora pluriocupada i explotada de 50 anys. La família la completen una àvia que cobra la no contributiva i una estudiant de 17 anys. Tots viuen en un menut pis de lloguer des que el pare va perdre el seu lloc de treball en una entitat bancària, a causa d’una greu malaltia en la qual van invertir els estalvis de la família, ja que la demora en la SS era literalment per morir. La mateixa entitat que havia absorbit el banc en el què portava tota la seua vida treballant, li havia absorbit l’antiguitat, els drets adquirits, el va deixar sense indemnització i li va executar la hipoteca.La nena, el coeficient intel·lectual de la qual supera amb escreix la mitjana, sosté que no ha estat induïda a fer el dibuix per cap adult, que ella té el seu propi criteri i que la culpa és del col·legi per exigir-li fer-ho quan no tenia cap interès en això. LC, amant de les faules, després d’observar les revistes de la clínica dental que neteja sa mare després d’acabar la seua jornada d’administrativa en una gran superfície, en les què Felipes, Froilans, Sofies i Leonors viuen a tot drap, va arribar a les seues pròpies conclusions. Aquests fills d’ociosos no han de compartir habitació amb una àvia que es queixa cada 5 minuts que després de treballar tota una vida sense ser assegurada li queda, paraules textuals: “una merda de pensió”, també li diu: “per això va donar la vida el meu Paco en una presó del enano asesino; ni República, ni pensió digna, ni res, em cago en els abellots … si el meu Paco aixequés el cap … ”

El pare arrossega una depressió de camell a la què haurà de dedicar-si la cosa no millora, que és el que sembla. A la mare que ja no podia amb la vida només li faltava la investigació, camina com una moto per la casa repetint a cavar un hort, a cavar un hort, com un mantra, referint-se a tota la tropa reial.

Així ha anat elaborant L.C. un profund sentiment antimonàrquic en els últims temps, reforçat pels programes escombraries amb els quals es dopa sa germana perquè com diu ella: amb alguna cosa cal evadir-se i per a una altra cosa no n’hi ha. La nena ha declarat que no té cap malaltia psíquica, que els seus pares no l’han manipulada i que si us plau que els deixen en pau, que els programes de la tele no els compraran la dignitat perquè és l’únic que els queda. L.C. només vol recuperar la seua habitació per a ella sola, que els seus pares tinguen un treball digne i ben remunerat, que s’exilie la família reial i que es respecte això de la llibertat d’expressió i la democràcia, que ja ha estudiat el què és a la biblioteca i que està convençuda que aquí no s’aplica, diu assenyalant amb el dit: “per a mostra un botó”. I sentir dir a la seva àvia rient: “aquesta nena ha sortit a l’avi Paco, que estaria orgullós de tu”.
Extret de Clamor REPUBLICANO, publicat el 23.6.09

Anuncis
Categories:D'allò
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: