Pàgina d'inici > Lluites > España únic país de la UE que cultiva transgènics a gran escala

España únic país de la UE que cultiva transgènics a gran escala

Espanya és l’únic país de la Unió Europea que cultiva transgènics a gran escala, i suma més de 80.000 hectàrees de blat de moro modificat “amb gens de bacteris”, segons denúncia Greenpeace davant la celebració del Dia Mundial contra els Transgènics.
Segons dades de l’ONG, el 72% d’aquesta superfície correspon a Aragó i Catalunya, que sumen 32.000 i 25.300 hectàrees d’aquests productes, respectivament. La cornisa cantàbrica, però, constitueix tot un “reservori”, un “banc genètic in situ de dacses tradicionals”.

Els organismes modificats genèticament (OMG) són organismes vius que han estat creats artificialment manipulant els seus gens. La diferència “fonamental” amb les tècniques tradicionals de millora genètica és, segons Greenpeace, que “permeten franquejar les barreres entre espècies” per crear éssers vius que no existien en la naturalesa.
Greenpeace afirma que encara no s’ha constatat que els rendiments de les collites augmenten amb els OMG, que “no són una solució a la fam” i que, al contrari del que es pensa, exigeixen utilitzar “molts més pesticides” en el cultiu.
Altres dades d’aquesta ONG adverteixen que cada any arriben a Espanya sis milions de tones de soja, de les quals aproximadament el 66% és transgènica, i que “s’està experimentant amb gens de peix en tomàquets; de vaca en plantes de soja; d’arna en poma i de rata en enciams”.

PROTESTES PER TOTA ESPANYA. Davant els “efectes irreversibles i imprevisibles” que pot generar en el medi ambient (tòxics, pèrdua de biodiversitat) i en la salut humana (noves al·lèrgies, afeccions immunològiques), més de 30 organitzacions agràries i ecologistes organitzaran activitats de protesta i informatives als carrers i supermercats espanyols.
La Coordinadora d’Organitzacions Agràries i Ramaderes (COAG), que també participarà en aquestes accions, opina que els OMG “no aporten res ni a l’agricultura ni als consumidors” i que “no resolen el problema dels pesticides ni de la fam al món “.

De Combat Monsanto

Anuncis
Categories:Lluites
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: