Pàgina d'inici > Lluites > Dinou lligues sota sospita

Dinou lligues sota sospita

…Un cop superats els entrebancs econòmics que van enterbolir la dècada dels 60, el Barça va topar amb José Plaza, que va ser nomenat president del Colegio Nacional de Arbitros. Madridista declarat, hom li atribueix la frase, reproduïda per l’arbitre Antonio Camacho, “mentre jo em mantingui al càrrec, el Barça no guanyarà cap lliga”. L’estudi abasta 23 temporades, aquelles en què Plaza va presidir el comité, i Medina deixa clar que “no podem dir només que el Barça en sortís perjudicat: els altres equips amb aspiracions també havien de conviure amb les constants ajudes al Madrid”.

…hi ha dues etapes ben diferenciades en la tasca de Plaza com a gestor dels arbitres. La primera és aquella en què designa en solitari els colegiats que s’encarregaran de cada partit. Aquesta situació s’allarga durant tretze temporades. Durant la segona, Plaza ja no actua a dit, sinó que els arbitratges es concreten en un comité, és a dir, per mitjà de decisions de consens. Durant 10 anys dels 23 de la presidència de Plaza es funciona d’aquesta manera.

Els resultats estadístics extrets d’aquestes dues etapes són prou clars. Mentre Plaza és designador únic, el Madrid guanya 11 lligues, l’Atlètic de Madrid dues i el Barça cap. Al Madrid li xiulen 34 penals a favor més que al Barça i li ensenyen 15 targetes vermelles menys. Quan el president del comité d’àrbitres deixa de decidir ell sol, els resultats canvien notablement. El Madrid aconsegueix només dues lligues, tantes com el Barça, la Reial Societat i l’Atlètic de Bilbao. El València i l’Atlètic de Madrid en guanyen una cadascún…

Extracte d’un article d’El Temps, núm 1.296 de 14 d’abril del 2009

Anuncis
Categories:Lluites
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: