Pàgina d'inici > D'allò > Els corruptes espanyols ja són part operativa de la xarxa que finança el terrorisme internacional

Els corruptes espanyols ja són part operativa de la xarxa que finança el terrorisme internacional

Fragment de l’entrevista a José Sanmartin, profesor de ciència política i de l’administració i director del curs sobre serveis d’intel·ligència a la Universitat d’Alacant, publicada al setmanari El Temps núm 1.293 de 24 de març de 2009.


-Les màfies russes s’instal·laren ací després de la desintegració de l’URSS. Com és possible que anys després s’haja fet tant poc per eradicar-ne la presència?
-No interessa. Els poders públics a Espanya no han fet allò que havien de fer contra el poder de les màfies i els seus aliats locals perquè la corrupció arriba fins a llocs elevats. En nombre, els corruptes no són tants, però es troben ben situats. Són ells, que paralitzen les investigacions, que fan fer més i més proves per, després, immobilitzar els assumptes. La solució no podrà venir mai des de dins dels poders públics, sinó de països molt afectats per la neteja de capital que es practica a Espanya. La feina impecable i rigorosa de diversos serveis d’inteligència estrangers demostra la connexió que hi ha a Espanya entre l’urbanisme salvatge, la corrupció política, la neteja de capital i el finançament del terrorisme internacional. El nostre país és un forat negre per a la seguretat de tot occident
-Hi ha hagut connivència amb les administracions públiques? S’han aclucat d’ulls conscientment?
-Connivència és poc. En alguns casos, autèntica complaença. Els funcionaris obeeixen ordres d’acord amb el principi de la jerarquia, però massa dirigents polítics de les administracions implicades fan un paper lamentable. A la major part dels casos, la connivència no és gratuïta. Ho tenim acreditat: des de suborns fins a regals en espècie, passant per un llarg reguitzell de favors i irregularitats.
-Quina relació hi ha entre màfies i corrupció política?
-Va començar com una relació, però en no pocs casos ja pot parlar-se d’autèntica subordinació. Alcaldes i regidors corruptes, i també funcionaris i més servidors públics o treballadors d’empreses que han cobrat diners negres, creuen que qui els paga són “els de sempre”, és a dir, persones conegudes, espanyols, que fan de mitjancers amb els empresaris que dirigeixen la respectiva xarxa de corrupció. Però això no passa. Qui realment paga és molt lluny, fora d’Espanya. Els corruptes espanyols ja són part operativa de la xarxa que finança el terrorisme internacional. Per tant, són enemics dels principals estats d’occident i els seus serveis d’inteligència.

Anuncis
Categories:D'allò
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: