Pàgina d'inici > Lluites > L'HORTA EN LLUITA

L'HORTA EN LLUITA

La Coordinadora Interpobles “Horta Viva Sense Autovia”, porta la iniciativa en la campanya contra el Vial Parc Nord, una autovia que es pretén fer a l’Horta Nord. Un pas més en la desfeta de l’horta.

Afegim el seu manifest extret del seu bloc:

Manifest Horta viva sense autovia

NOSALTRES, CIUTADANS I CIUTADANES, que volem la conservació, protecció i explotació racional dels espais agrícoles valencians, i, en concret, de l’Horta de València,

MANIFESTEM: 1. És necessari mantenir l’Horta de València com a realitat econòmica, cultural i paisatgística de primer ordre: L’Horta de València constitueix una excel·lent mostra de la cultura agrària de les societats mediterrànies al llarg dels segles, i un patrimoni que ha de ser protegit amb la màxima urgència. En ella, la integració entre el ser humà i el medi natural ha determinat un paisatge i una cultura singulars. Un territori que, a més de constituir el suport físic de les activitats agràries i d’interrelació entre habitants i municipis en ell integrats, acompleix una funció ambiental de contenció i d’amortiment de les tensions metropolitanes. Històricament, l’Horta de València ha constituït la font imprescindible d’aliments dels seus habitants, i a hores d’ara té i pot tenir una importància decisiva per a la seua salut i la seua economia.
2. En conseqüència, ens oposem a l’actual ocupació del territori de l’Horta de València, que implica tota una sèrie de projectes urbanístics i d’infrastructures. Es tracta d’un procés d’ocupació desmesurat, irracional, agressiu contra la salut, el medi ambient i l’economia que, com a la resta del territori valencià, es fa sense comptar amb l’opinió de la ciutadania. Més concretament, ens manifestem contraris al projecte anomenat VIAL PARC NORD que, a diferència del que es diu oficialment, aïllaria els pobles de la nostra comarca amb una barrera de vies ràpides que portarien més trànsit a les poblacions i arrasarien grans extensions de terrenys productius. També ens mostrem contraris a que el soterrament de la línia 1 del metro es faça a canvi de la requalificació de terrenys d’horta per a generar plusvàlues urbanístiques que només beneficiarien uns pocs.
3. Farts de promeses incomplides de protecció de l’horta contra eixe desenvolupament insostenible, recuperem la iniciativa ciutadana per tal de revertir aquesta tendència destructiva.
-No al Vial Parc Nord. -No al finançament del soterrament de la línia 1 del metro a canvi de requalificar terrenys d’horta.
-Per un pla de mobilitat comarcal a partir de les vies de comunicació actualment existents, que respecte els espais cultivats, evite l’augment del trànsit urbà, potencie el transport públic, i facilite i protegesca els desplaçaments a peu i en bicicleta.
-Per un pla d’ordenació del territori de l’Horta elaborat amb la participació ciutadana.
-Per la protecció efectiva de l’Horta com a espai cultivat, paisatge i bé cultural.
-Per la dignificació i la promoció de l’economia agrària de l’Horta amb mesures efectives de modernització compatibles amb el medi ambient, polítiques de preus justos, i promoció del consum local.

COORDINADORA INTERPOBLES “HORTA VIVA SENSE AUTOVIA”

Anuncis
Categories:Lluites
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: